Cacao Sampaka
2000-2009
L'any 2000 em vaig associar amb un grup d'especialistes del cacau per fundar una nova cadena de botigues de xocolates. Sempre he estat addicta a la xocolata, i de sobte el cacau representava un vast i temptador món per descobrir.
La meva responsabilitat era la de definir la identitat de marca, desenvolupar la imatge corporativa i assenyalar les línies de comunicació. La frase que vaig establir com a definició de la nostra filosofia era "la cultura del cacau". Cultura perquè vam recuperar una tradició històrica de degustació de la xocolata; i cultura, també, perquè investigàrem els seus orígens, cultiu i història per poder-ho difondre. "La cultura del cacau" com a concepte és el que determina la manera de fabricar els productes, l'estil de disseny i la identitat corporativa.
Antoni Arola dissenyà l'arquitectura interior sota el concepte "el mercat del cacau", que fa referència especialment al caràcter obert i assequible de l'exposició de productes, un entorn idoni per a popularitzar el cacau.
Crec en la sinceritat i seducció d'allò que no pretén seduir, per això la marca Cacao Sampaka és una etiqueta negra, simple i sense artificis. L'etiqueta en si mateixa es converteix en el suport d'informació comú en el packaging, el fil conductor de tots els productes. La fotografia també treballa com a identificador visual, és un element de seducció i emoció, comprensible per a tothom i fàcil de recordar.