Cartujano
2014
Cartujano és una marca que es venia fa anys a les botigues Camper i que ara s’ha rellançat com a marca de luxe a les noves botigues Cartujano de Madrid, París, Londres i Berlín.
Cartujano produeix sabates, botes, bosses de mà, carteres i complements en cuir, fets a Espanya de manera totalment artesanal i inspirats en el món del cavall andalús, per això el seu nom.
Els conceptes que van guiar el nostre projecte d’identitat fan referència al cavall andalús alhora que al producte Cartujano: tradició-innovació, origen, cultura, artesania, mestratge, precisió, força, vitalitat i espectacle.

La identitat està composta per una marca tipogràfica i una sèrie de fotografies de cavalls cartoixans en acció, junt als seus domadors. Aquestes fotos ens remeten directament al món del cavall, el mestratge i la tradició andalusa.
Vam fer les imatges amb el fotògraf Javier Tles a la “Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestre”, a Jerez de la Frontera, mostrant les millors destreses del cavall cartoixà: el salt “cabriola” i el pas espanyol.

Partint d’aquelles fotografies, vam il·lustrar la “cabriola” com a símbol per ser aplicat a la sola de les sabates, en els interiors de les capses, al revers de fullets, etc.
El logotip està compost amb una Roman Scotch, l’Escrow, com a imatge de tradició i un pal sec modern d’arquitectura similar, l’Akkurat.
El color corporatiu és el marró, un clàssic que ens refereix al cuir. El vam combinar amb els tons de la capa torera per donar-li vitalitat: fúcsia per la dona i ocre “albero” per l’home. I finalment vam afegir un toc d’or-llautó propi del luxe i la tradició eqüestre.