Mercè 2009
2009
Festa i espectacle. Són els conceptes que ens van dur a convertir el cartell de la festa major de Barcelona en un rètol lluminós carregat de bombetes. Les bombetes han il.luminat tradicionalment les festes populars, i les trobem també de sempre en els anuncis d'espectacles de teatre, cinema, i d'entreteniment.

Per al logotip vam triar la tipografia Aurea Ultra perquè és rodona, alegre, moderna i tradicional alhora, i fa molt per Barcelona. A més, la forma i gruix de les lletres són ideals per construir en volum. Vam invertir la posició de l'apòstrof per tal de lligar millor el logotip i la data. Quan la "M" i el "09" es queden sols, sembla que ballin plegats.

Vam encarregar-ne la producció als retolistes B15, tota una obra d'escultura artesana de tres metres i mig de llarg i vint-i-cinc centímetres de volum que il.luminarà les festes des del balcó del Palau de la Virreina. Només la "M" ja medeix setanta centímetres d'alt! Vam pintar les lletres de blanc per dins i or per fora, com en els clàssics cartells de circ.

Donada la dificultat per transportar la peça, vam fer una sessió de fotos nocturna al mateix taller de retolació. Utilitzàrem primers plans per il.lustrar les diverses activitats de les festes, i plans complets per als cartells i banderoles generals. Contrastant amb el fons obscur de les fotografies, vam organitzar la informació sobre fons de colors de foc: taronja, vermell i fúcsia.

El mocador de la Mercè reprodueix l'esquema del rètol lluminós, amb una combinació de colors que transforma les bombetes en confeti.
2009