Cacao Sampaka
2000-2009
L’any 2000 un grup d’especialistes del cacau em va encarregar la imatge d’una nova cadena de botigues de xocolates. Sempre he estat addicta a la xocolata, i de sobte el cacau representava un vast i temptador món per descobrir. La meva responsabilitat va ser definir la identitat de marca, desenvolupar la imatge corporativa i el packaging i assenyalar les línies de comunicació. La frase que vaig establir com a definició de la filosofia era “la cultura del cacau”. Cultura perquè es recuperava una tradició històrica de degustació de la xocolata; i també perquè vaig investigar els seus orígens, cultiu i història.
“La cultura del cacau” com a concepte és el que determina l’estil de disseny i la identitat corporativa.
Antoni Arola dissenyà l’arquitectura interior sota el concepte “el mercat del cacau” que fa referència especialment al caràcter obert i assequible de l’exposició de productes, un entorn idoni per a popularitzar la cultura del cacau.
Crec en la sinceritat i la seducció d’allò que no pretén seduir, per això la marca Cacao Sampaka és una etiqueta negra, simple i sense artificis.
L'etiqueta en si mateixa es converteix en el suport d'informació comú en el packaging, el fil conductor de tots els productes. La fotografia també treballa com a identificador visual, és un element de seducció i emoció, comprensible per a tothom i fàcil de recordar.