VALDEMONJAS
2012
Aquests són els primers vins de la bodega Valdemonjas, de Ribera del Duero.
És un projecte familiar, personal i passional, on la terra i la vinya són la base de tot, i el coneixement del medi, el mim i la precisió produeixen vins peculiars.

Els vaig anomenar com poemes campestres: “El primer beso”, el vi més jove, es volàtil, agosarat, sensual i afruitat, com el primer petó. “Entre palabras” procedeix del mig de la vinya. “Los tres dones” reuneix tres grans virtuts: elegància, força i complexitat. “Abrí las alas” és com un vol lliure, procedent d’una vinya molt antiga, un vi del qual s’en produeixen apenes 500 ampolles i que ni tan sols es venen, són només es accessibles als membres d’un club privat.

El disseny de les etiquetes reflecteix els conceptes de la bodega -familiar, emocional, natura, cultura, història i artesania- amb un llenguatge senzill i emotiu, gravats antics que ens parlen de natura i d’història, molt espai blanc com símbol de cultura i una composició més literària que mercantil.
La il·lustració de “Abrí la alas” és obra d’Alberto Aragón, basada en el plànol tècnic d’una màquina per a volar del segle XIX.